Bolesti kod kojih pomažu biljke reuma, giht, išijas – Branka - zdravlje/edukacije/marketing
AloeVera-Recepti, dodaci prehrani, savjeti . . .

Bolesti kod kojih pomažu biljke reuma, giht, išijas

0

Bolesti kod kojih pomažu biljke, kao što su giht, reuma išijas, mogu pripomoć ozdravljenju i uvelike ublažiti tegobe.

 

Bilje za reumu pomaže vam da ublažite bolove u kralježnici,ramenima,kukovima te koljenima…i spriječite teže posledice.

Aloe Vera pomaže kod ovih bolesti, ako nemate pri ruci pročitajte u nastavku kako si pomoći…

Sve ovo bilje možete sami ubrati, pa isprobajte recept koji vam najviše odgovara. Sve su to provjereni recepti koje su koristili naši stari, pa možete i vi.

 

      –KOPRIVA
Za tegobe s reumom, išijasom i gihtom pomiješa se 10 velikih žlica lišća koprive i sitno izrezanog korijena s 2 velike žlice trputca i jednom velikom žlicom smrvljenih smrekinja borovice.

 

Sve se to stavi u litru slatkog crnog vina, ostavi se 10 do 14 sati, zatim se kuha pola sata s 4 velike žlice meda, pa se ostavi poklopljeno 2 sata. Uzima se toplo, po jedna žlica dnevno

–MATIČNJK                                                                               
U litrenu bocu do jedne trećine staviti povenuto lišće matičnjaka, a do vrha naliti maslinovo ulje. Boca se ne začepi čvrsto, nego samo komadićem vate i ostavi da stoji na toplom 4 do 6 tjedana.

–JASEN BIJELI
Čaj od jasenova lišća pospješuje stolicu, tjera na mokrenje, pomaže kod gihta i reume, te sprječava formiranje kamenca u bubrežnim kanalima.

Priprema se tako da se 2 velike žlice preliju s 4 dcl kipuće vode. Sve se ostavi da odstoji 2 sata, zatim se procijedi i pije nezaslađeno u gutljajima tijekom dana.

–MRKVAmrkva Kod reume treba jesti više mrkve, odnosno, reumatičari kao dnevni obrok mogu popiti 2 šalice soka.

Svježi sok mrkve mora se odmah potrošiti, jer nije prikladan za spremanje ukoliko se odmah nakon tiještenja ne sterilizira.

          Borovnica          –BOROVNICA

Kupelji za liječenje reume i išijasa pripremaju se od mladica borovice tako da se 24 sata moče u hladnoj vodi.

Zatim se kuhaju 1,5 – 2 sata, pa se dobiva uvarak za kupku protiv reume i išijasa.

–JABUKA
Na bolna mjesta svakog dana stavljajte obloge od trulih jabuka.

–GOSPINA TRAVA
Posebno je cijenjeno ulje gospine trave, jer pomaže kod suhe kože kao i za masažu kod reume i išijasa.

–RUŽA I LIPA

Čaj za znojenje kod nazeba i reumatizma priprema se od  mješavine 30 g cvijeta ruže, bazge i lipe i 10 g cvijeta borača.

Dvije velike žlice preliju se s pola litre vrele vode, zatim se mješavina poklopi, a kad odstoji 15 minuta, ocijedi se i zasladi medom. Čaj treba piti što topliji.

CRNI RIBIZ

Čaj od lišća crnog ribiza čisti krv, olakšava mokrenje, te ublažava reumatske bolove u nogama.

BREZA
Čajni oparak listova breze (čaj se ne smije nikada kuhati) prije svega jako pospješuje mokrenje, pa su utvrđene 5 do 6 puta veće količine mokraće nego prosječne količine. Breza

Izlu­čivanjem vode izlučuje se i mokraćna kiseline u krvi i tkivo, što ima za posljedicu da ubrzo nestaju reumatične tegobe i tegobe gihta s bolovima u zglobovima.

Uz to se otklanjaju i bolesti mjehura prije svega kronični katar mjehura i teškoće kod mokrenja. Ove čajne kure nemaju nepovoljnih poslje­dica.

LOVOR i MATIČNJAK
Lovorov list pomaže kod reumatičnih tegoba. Kupka od matičnjaka pomaže kod neuralgije i reumatičnih tegoba. Ružmarin također pomaže kod reumatičnih tegoba.

Voda za kupelj od ovih biljaka može biti mlaka, srednje topla i topla, a vodi za kupelj mogu se dodati ocat, jabučni ili vinski.

Priprema se tako da se 1/4 do 2 kg biljke popari sa 3 do 4 litre kipuće vode, a korijenje se kuha. Potom se odloži i procijedi, pa se ulije u vodu za kupelj.

Kupelj ne smije trajati više od 20 minuta, a poslije kupelji tijelo se ispere hladnijom vodom, obriše se i osuši. Dobro je to raditi navečer i odmah otići u postelju.

Bolesti kod kojih pomažu biljke uvelike se mogu ublažiti ili u potpunosti riješiti.

 

Zahvaljujem se na pažnji!

 

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.