FITOTERAPIJA – Branka - zdravlje/edukacije/marketing FITOTERAPIJA
AloeVera-Recepti, dodaci prehrani, savjeti . . .

FITOTERAPIJA

Bronhitis, astma, kašalj …

0

 

FITOTERAPIJA

 

Bronhitis, astma, kašalj …fitoterapija…

 

Pomoći si možete fitoterapijom.
U jesen počinju tegobe s bolestima dišnog sustava, od običnog kašlja do težih oblika astme.
Kad se jave prvi simptomi, obično je prekasno za sprečavanje bolesti, poručuje Ljubica Miloš.
Ovdje pročitajte što ona savjetuje.

 

Ljubica Miloš
Ljubica Miloš

Ponekad ljudi zbunjeno slušaju moje savjete prije fitoterapije, ne vjerujući da tako obične stvari mogu pomoći da se ojača imunitet i spriječe bolesti dišnog sustava.

U ovom ludom tempu života gdje nam svakog dana prijete novi stresovi, mnogi zaboravljaju jednostavna pravila naših baka i djedova koji su bez lijekova znali kako se pripremiti za vlažnu i hladnu jesen i zimu.

Najvažnije je ojačati organizam na prirodni način i spriječiti moguće uzročnike infekcija, prehlada, neurodermaitisa, bronhitisa … i drugih „jesenskih“ bolesti.

Naime, ako se organizam ne pripremi na vrijeme, lakše ćete oboljeti i teže ćete se izliječiti od bolesti dišnih putova.

Prvo je pravilo – ojačati imunološki sustav.             

Za više informacija kako ojačati imunitet kloknite OVDJE!                                                 

Mojim stalnim pacijentima krajem ljeta savjetujem nekoliko jednostavnih stvari:

Početkom jeseni nemojte se fizički prenaprezati sa sportovima ili na bilo koji drugi način, ako vam tijelo nije naviklo na takve napore.

To izravno utječe na vaš imunološki sustav i slabi ga.

Kod prevelikih napora slobodni radikali „napadaju“ mišićne i koštane stanice pa organizam postaje izloženiji i podložniji infekcijama.

 

Toksini, vitamini …

Prije bilo kakve terapije koju ću preporučiti mora se napraviti detoksikacija organizma da bi prirodni preparati djelovali.

Također, treba nadomjestiti manjak vitamina i minerala te smanjiti opterećenost psihe i tijela jer stres izravno utječe na krvožilni i probavni sustav.

Kakve to veze ima s dišnim putevima?

Znamo li da su crijeva najvažniji imunološki sustav jer se u njima odvija ¾ imunoloških aktivnosti stanica, jasno je da su sve tjelesne funkcije povezane.

Ne može se liječiti jedan dio tijela, a da se ne obraća pažnja na sve povezane funkcije organizma.

To su općeniti savjeti, ali prije određivanja terapije sa svakim bolesnikom razgovaram o njegovim problemima i simptomima kako bih pomoću raznih tehnika, od fitoterapije do kineske medicine, odredila ciljanu terapiju baš za tu osobu.

Obično se počinje s kurom posebnih čajeva za detoksikaciju organizma koje sama pripremam, a i sam pacijent treba pridonijeti terapiji.

 

Sauna, eukaliptus …

Osim već spomenutog izbjegavanja fizičkih opterećenja i redovitog pijenja  vrućih čajeva, dobro je koristiti kupke od eukaliptusovog ulja ili mente.

To vrijedi za odrasle, a ne za djecu.

Treba izbjegavati saunu i slične „ekstremne“ postupke, a dobro je uzimati prirodne preparate s vitaminom c, cinkom i selenom.

Ako se na ovakav način ne pripremite za jesenske bolesti, dobijete li infekciju dišnih puteva, nemojte uzimati antibiotike jer vam oni neće pomoći.

Kako ćete prepoznati takvu infekciju? Simptomi su prehlada s povišenom temperaturom, upala sluznice nosa, sinusa, grla …

Ako vam je oslabljen imunitet to može uzrokovati upalu pluća pa svakako trebate otići k liječniku.

Ako se na vrijeme ne preduhitre bolesti dišnog sustava, one postaje kronične s alergijama i sličnim simptomima.

Moja terapija ima nekoliko faza, od jačanja imuniteta do ublažavanja simptoma bronhitisa, astme, probavnih problema …

Osim prirodnih preparata koje sam pripremam s biljem koje također sama uzgajam, služim se i manualnim tehnikama, primjerice refleksologijom, zatim akupunkturom, vježbama disanja i drugim postupcima.

 

Tresla se, znojila

Kako izgleda fitoterapija koju primjenjujem opisati ću na primjeru pacijentice Marije, stare 61. godinu koja je došla zbog pritiska u prsima i „astmatskih smetnji“ koje su je mučile dulje vrijeme.

Imala je i pojačan rad štitnjače (hipertiroza), te probleme s tlakom koji joj je stalno varirao, od niskog do visokog.

Naslutila sam sve te probleme već pri prvom susretu kad je ušla u moju ordinaciju, po boji lica i drugim vidljivim simptomima.

Kako sam neko vrijeme radila u bolnicama, bili su mi poznati vidljivi simptomi svih tih bolesti

– Marija je bila u grču, ruke su joj se tresle, znojila se, a rekla mi je i da je mori nesanica.

Takve osobe često imaju i druge probleme, što je Marija potvrdila. Često je bila naduta, imala je osjetljiv želudac, zujalo joj je u ušima .

Kad je uzimala antibiotike, lijekovi bi joj teško „sjeli“ na želudac. Sve ju je toliko obeshrabrilo da je nakon neuspješna liječenja odlučila doći k meni na, alternativnu fitoterapiju.

 

Kineska medicina

Osim pregleda medicinske dokumentacije i klasičnih simptoma, služim se pri postavljanju dijagnoze i tradicionalnom kineskom medicinom ili prema potrebi i nekim drugim tehnikama.

Pritom pomoću određenih pokazatelja mogu potvrditi službenu dijagnozu ili pronaći druge bolesti i probleme.

Tako sam kod Marije uočila oštećenje sluznice, određene promjene na jeziku, tako zvane jetrene pjege na tijelu, blokade određenih meridijana i smanje protok energije.

Kako poznajem i manualnu medicinu, primijetila sam smetnje s kralježnicom, od kralješka C7 do TH 5.

Kad sam tako dobila kompletnu sliku Marijinih bolesti i problema, napravila sam plan terapije.

Počeli smo s posebno za nju pripremljenim čajevima koje je morala redovito uzimati.

Zatim sam joj dala moj preparata „Abromed“ koji pripremam od sastojaka što ih sam uzgajam pa mogu garantirati njegovu kvalitetu i postojanost.

Terapija je trajala tri mjeseca, a pritom sam joj povremeno radila i manualne tretmane, refleksologiju i akupresuru.

Takvi tretmani se također rade ciljano, ovisno o starosti, težini i još nekim drugim pokazateljima na pacijentu.

Na završetku fitoterapije Marija mi je ponosno rekla da se osjeća potpuno zdrava, ne muče ju više svi oni iscrpljujući simptomi te da bi moga „istrčati mali maraton“!

Piše: Ljubica Miloš

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.