Reci mi što nanosiš na kožu i reći ću ti kakvo ti je zdravlje – Branka - zdravlje/edukacije/marketing
AloeVera-Recepti, dodaci prehrani, savjeti . . .

Reci mi što nanosiš na kožu i reći ću ti kakvo ti je zdravlje

0

Reci mi što nanosiš na kožu i reći ću ti kakvo ti je zdravlje…Njega kože odražava naše opće zdravlje

Naša koža je najveći organ na tijelu i ima važnu ulogu u zaštiti našeg organizma od vanjskih utjecaja.

Kako bismo održali zdravlje kože, važno je odabrati proizvode koje nanosimo na nju pažljivo.

Njega kože odražava naše opće zdravlje i dobrobit.

Pitate se KAKO?

Ovdje ćemo istaknuti neke uobičajene proizvode koji se koriste za njegu kože i kako mogu utjecati na naše zdravlje.

Sve što koristimo na koži, poput kozmetičkih proizvoda, ulazi u naš organizam i prolazi kroz jetru, koja ima ključnu ulogu u čišćenju toksina iz našeg tijela.

Važno je razumjeti kako ovi proizvodi mogu utjecati na naše zdravlje.

Fluor je jedan od sastojaka koji se često nalazi zubnim pastama , a zapravo je štetan i sastavni dio otrova protiv miševa. To znači da svakodnevno koristimo proizvod koji sadrži tvar koja je otrovna za organizme drugih životinja.

Ovakvi sastojci mogu imati negativan utjecaj na naše zdravlje, stoga je važno pažljivo odabrati proizvode za oralnu higijenu.

Aluminijske soli su često prisutne u dezodoransima i andtiperspirantima jer se reklamiraju kao sastojci koji sprečavaju znojenje.

Međutim, ovi sastojci zapravo začepljuju pore ispod pazuha i mogu uzrokovati ozbiljne probleme.

Mnoge studije su povezale aluminijske soli s povećanim rizikom od razvoja raka dojke, kako kod žena, tako i kod muškaraca.

Osim toga, znojenje je prirodan način na koji tijelo izbacuje toksine, stoga je važno odabrati alternative bez aluminijskih soli i dopustiti tijelu da prirodno regulira temperaturu.

Preopterećenje jetre također može imati ozbiljne posljedice po zdravlje.

Ako jetra nije u mogućnosti obavljati svoje funkcije učinkovito, toksini se mogu zadržati u tijelu i uzrokovati upalne procese.

Ovo može dovesti do različitih zdravstvenih problema, uključujući tumore i autoimune bolesti.

Stoga je važno smanjiti unos toksina i podržavati funkciju jetre kroz zdravu prehranu, redovitu tjelesnu aktivnost i odabir proizvoda za njegu kože koji su blagi i neopterećujući za organizam.

Kada je u pitanju njega kože i korištenje proizvoda za osobnu higijenu, trebamo biti svjesni kako oni mogu utjecati na naše zdravlje. Proučavanje sastojaka i odabir prirodnih alternativa bez štetnih kemikalija može biti korak prema očuvanju zdravlja i dobrobiti.

Također je važno pratiti signale koje nam tijelo šalje i obratiti se stručnjaku za savjet u vezi s odabirom proizvoda koji najbolje odgovaraju našim potrebama.

U konačnici, briga o koži i odabir proizvoda koji nisu štetni za naše zdravlje je važan dio cjelokupne skrbi o tijelu. Razumijevanje kako proizvodi koje nanosimo na kožu utječu na naš organizam može nam pomoći da donesemo informirane odluke i očuvamo zdravlje na dugoročnoj razini.

Za sve preporuke i savjete slobodno me kontaktirajte putem linka:  businesscard.club/branka

Krema za lice i losion za tijelo su neizostavni dijelovi mnogih kozmetičkih rutina.

Ovi proizvodi imaju za cilj hidratizirati kožu, održavati njezinu mekoću i elastičnost te štititi od štetnih utjecaja okoline. Međutim, važno je obratiti pažnju na sastojke u ovim proizvodima. Mnoge kreme i losioni na tržištu sadrže umjetne boje, mirise i konzervanse koji mogu izazvati iritaciju i alergijske reakcije kod osjetljive kože i začepiti pore.

Stoga, odabir prirodnih proizvoda bez agresivnih kemikalija može biti bolja opcija za očuvanje zdravlja i ne samo kože.

Krema za sunčanje je još jedan važan proizvod za zaštitu kože od štetnih sunčevih zraka. Uzimanje pravilnih mjera zaštite od sunca može spriječiti opekline, prerano starenje kože i smanjiti rizik od razvoja raka kože.

Krema za sunčanje s adekvatnim SPF-om (Sun Protection Factor) treba se nanositi na izložena područja kože prije izlaganja suncu.

Imajte na umu da možete izgorjti i u hladu.

Važno je odabrati kreme za sunčanje koje pružaju široki spektar zaštite od UVA i UVB zraka, te su formulirane s prirodnim sastojcima umjesto mirisnih kemikalija koje mogu biti štetne za zdravlje kože.

Kada je riječ o kozmetičkim proizvodima poput pudera, rumenila i ruža za usne, važno je obratiti pažnju na njihov sastav. Mnogi konvencionalni kozmetički proizvodi sadrže umjetne boje, mirise, konzervanse i druge kemikalije koje mogu negativno utjecati na zdravlje kože.

Osobe s osjetljivom kožom mogu biti posebno osjetljive na ove sastojke i iskusiti iritaciju ili alergijske reakcije. Stoga, odabir prirodnih kozmetičkih proizvoda bez štetnih kemikalija može biti bolja opcija za održavanje zdravlja kože.

Važno je napomenuti da je individualna reakcija na proizvode za njegu kože vrlo različita.

Ono što funkcionira za jednu osobu možda neće biti prikladno za drugu. Stoga je važno pažljivo pratiti reakciju kože na proizvode koje koristite i prilagoditi rutinu njege kože prema potrebama vaše kože.

Općenito, biranje proizvoda za njegu kože koji su formulirani s prirodnim sastojcima i bez štetnih kemikalija može biti korisno za održavanje zdravlja kože. 

Na kraju, slušanje svoje kože i pridavanje pažnje njezinim specifičnim potrebama ključno je za održavanje zdrave i sjajne kože.

Pažljivo birajte što koristite za sebe i svoju djecu.

Svidio vam se članak, podijelite ga s prijateljima!

Za sve preporuke i savjete slobodno me kontaktirajte putem linka:  businesscard.club/branka

 

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.