Oštećena jetra – Branka - zdravlje/edukacije/marketing ZDRAVLJE Branka - zdravlje/edukacije/marketing
AloeVera-Recepti, dodaci prehrani, savjeti . . .

Oštećena jetra

Što znači oštećenje jetre, i kako utječe na organizam?

0

Oštećena jetra -znakovi oštećenja jetre i prepoznatljivi simptomi

Šta utiče na oštećenje jetre i kako ju obnoviti

 

 Jedna od glavnih funkcija jetre je detoksikacija ! ! !

 

Iz godine u godinu sve više se povećava broj ljudi s oboljelom jetrom.

Najbitnije nam je da na vrijeme prepoznamo simptome oboljenja jetre, kako bi  mogli reagirati i spriječiti daljnje opasne ishode.

Simptomi se često zanemaruju ili percipiraju kao dio nekog drugog stanja koje nema veze s jetrom pa se bolesti  dugo ne primjećuju, dok ne krenu ozbiljni problemi.

Važno je  i to  da se teška oštećenja jetre danas dosta lako otkrivaju. Međutim, utvrđivanje početnih i lokalnih oštećenja  koji su redovito izlječivi, predstavljaju najlakši put ka održavanju zdravlja.

Jetra, kao u ostalom i drugi organi, vremenom je podložna promjenama.

Za jetru je to posebno uobičajena pojava, ako se ima u vidu koliko funkcija obavlja.

Glavna funkcija jetre je detoksikacija!

Moramo znati da su na jetru, odnosno čitav organizam, djeluju segmenti  koji mogu  oštete jetru.

Kao što je korištenje alkohola, nezdrave, rafinirane namjernice, polugotovi ukusni obroci i proizvodi koji nas mame s polica supermarketa, konzervansi, emulgatori, i svi dodaci kojima je cilj održat namjernicu lijepom i “zdravom”.

Na posljetku i  lijekovi koji se sve češće koriste previše često.

Oštećena jetra

Ne dozvoljavamo našem imunitetu da se izbori, već ga ubijamo raznim suplementima s puno funkcija i lijekovima. Umjesto da ga samo održavamo čistim i nahranjenim.

 

Oštećenje jetre lijekovima

Mehanizmi kojima lijekovi mogu oštetiti jetru su različiti, složeni i često slabo razumljivi.

Neki lijekovi su direktno toksični: oštećenje je karakteristično za lijek, javlja se unutar nekoliko sati od uzimanja lijeka i ovisi o dozi lijeka.

Drugi lijekovi dovode do oštećenja rijetko i to samo u osjetljivih osoba; oštećenje jetre se najčešće javlja unutar nekoliko tjedana, ali može i nakon nekoliko mjeseci po uzimanju lijeka. Oštećenje nije ovisno o dozi lijeka.

Rijetko su ove reakcije alergijske. Neki lijekovi mogu dovesti do kroničnog oštećenja, što nerijetko može dovesti i do nastanka tumora.

 Mnogi biljni preparati koji se mogu naći u slobodnoj prodaji uzrokuju oštećenje jetre; bolesnike s neobjašnjivim oštećenjem jetre mora se upitati uzimaju li takve preparate.

Jetra je jedan od ključnih organa u probavi, a iz našeg organizma neprestano eliminira toksine.

Također, ona filtrira krv iz crijeva te obrađuje i sprema hranjive tvari koji se pretvaraju u energiju.

Detoksikacijski proces kojeg jetra izvodi ima dva koraka – prvi je da proizvodi određene enzime koji toksine čine manje lošim za naš organizam, dok drugi korak spaja te toksine s molekulama zbog čega ih je lako izbaciti iz organizma.

Dakle, jetra je vrlo zaposleni organ i ključan za probavu, a koji zbog povećanog unosa toksina u organizam, prehranom ili iz okruženja, može usporeno raditi.

Lijekovi mogu uzrokovati kronično oštećenje jetre!

 

Postoji nekoliko simptoma koji nastaju usporenim radom jetre

–Često dolazi do umora –čak i kod minimalnog fizičkog napora

– Kronični umor i iscrpljenost, glavni su faktori koji upućuju na simptome oboljenja jetre.

Osjećaj umora i iscrpljenosti, događaju se zbog povećane razine toksina u krvi, koje jetra uslijed slabljenja ne može obraditi i eliminirati.

–Pojavljuju se glavobolje -koje se manifestiraju u pozadini oka

–Bolovi u zglobovima i mišićima

–Dolazi do pojačanog znojenja jer tijelo izbacuje toksine koje jetra ne može procesuirati

–Nastaju problemi s kožom u obliku akni i ekcema jer dolazi do nakupljanja toksičnih spojeva koje jetra nije procesuirala i izbacila

— Proizvodnja proteina enzima još jedna važna uloga jetre , kao što je enzim koji sprječava zgrušavanje krvi.

-Kada je ova funkcija jetre narušena, uobičajeno je da se vide promjene na koži.

Kada jetra uspori ili potpuno zaustavi proizvodnju proteina neophodnih za zgrušavanje krvi, osoba će lako dobiti modrice i krvariti. Iritiranje kože, kao i svrbež, također su potencijalni znak mogućeg oštećenja jetre.

-Kada ne dobiva dovoljno elemenata sve onog što bi trebala,  koža poprimi drugačiji izgled, kao što je crvenilo na šakama i stopalima, žutu boju (odnosno žuticu), neobjašnjive tamne ili svjetle mrlje na određenim dijelovima tijela.

–Često se borite s alergijama jer se susrećete s toksinima kojih imate i previše u organizmu

–zatvoror ili proljev također mogu biti posljedice onečišćene jetre, a to je popraćeno s boli u abdomenu, kao i što dolazi do napuhnutosti

–Debljate se iako ne jedete puno –  jedna od glavnih funkcija jetre je detoksikacija, odnosno čišćenje svih toksičnih supstanci iz našeg tijela.

Kada je ta njena funkcija narušena, može se javiti gomila problema, uključujući i iznenadne promjene u normalnoj probavi i metabolizmu. Jetra je veliki organ probavnog sustava, pa se bilo koje stanje jetre manifestira i probavnim problemima. Mučnina i povraćanje često se javljaju zbog nakupljanja toksina koje jetra ne može eliminirati.

–Problemi s procesuiranjem masnoće, pogotovo nakon konzumacije nekih masnijih namirnica te imate teške probavne smetnje

–Ne možete se riješiti lošeg zadaha!

–Dolazi do hormonske neuravnoteženosti jer jetra ne može eliminirati višak hormona

–Teže se koncentrirate, a mentalni zadatci stvaraju vam veliki napor

–Osjećate se depresivno iako niste bili izloženi traumi ili događaju koji bi mogao biti uzrok iste

–Osjećate se tjeskobno jer imate osjećaj da će se nešto loše dogodit

Za više informacija o glavnoj funkcija jetre – detoksikaciji vidi ovdije !

 

  • DETOKSICIRAJTE JETRU!

 

  • Prehrana bogata voćem i povrćem, maslinovim uljem, ribom i biljnim i mesnim proteinima pomoći će jetri u njenoj regeneraciji i boljem radu, kao i što će te na taj način manje toksina unositi u svoj organizam.

    Kvantnom analizom obuhvaćamo cjelokupni sustav organa, pa tako i  segment probave i same jetre. Čišćenjem i detoksikacijom jetre učinit ćete veliku uslugu svom organizmu.

  • Paket proizvoda koji pomaže brzom čišćenju i  regeneraciji jetre za mjesec dana !

 

  • Kako to najjednostavnije i najefikasnije učiniti saznajte u savjetovanju na kontakt u chetu stranice klikom na    Pišite nam!.

     


     

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.