Pčelinji proizvodi-hrana za naš organizam – Proizvodi
AloeVera-Recepti, dodaci prehrani, savjeti . . .

Pčelinji proizvodi-hrana za naš organizam

Pčelinji proizvodi su najbolji proizvodi koji nam je priroda podarila.

0
PČELINJI PROIZVODI SU HRANA ZA NAŠ ORGANIZAM, KAO ŠTO SU PČELE VAŽAN KOTAČIĆ U OPSTANKU PLANETA ZEMLJE ! ! !

Med

Sadrži skoro sve sastojke koji grade ljudski organizam.

Nektar koji se nalazi u cvijeću je osnovni izvor ugljikohidrata koje pčele prerađuju u fruktozu i glukozu, koje su osnovni sastojci meda.

Mnogo biljnih sastojaka u medu potiču i jačaju naš imunitet, i čine nas otpornijima na bolesti.
Med je bogat vitaminima i mineralima koji su neophodni za održavanje dobrog zdravlja.

Tu spadaju: željezo, cink, kalcij, fosfor, kalij, bakar, magnezij, mangan, krom i selen. Uz to sadrži aminokiseline neophodne za život.

Sirovi med pun je i enzima, a oni su odgovorni za regeneraciju i zdravlje , apsorpciju hrane i sve biološke procese u našem tijelu.

Propolis

Propolis nastaje mješavinom biljnih materijala (koje pčele sakupljaju), sa probavnim enzimima i voskom.

Njime pčele zatvaraju pukotine i učvršćuju saće. Propolis u sebi sadrži čak oko 200 različitih sastojaka a najbitniji su: cvjetni prah, vosak, smola, biljni balzami, esencijalna ulja, oligo elementi i vitamini.

Propolis se upotrebljava za liječenje raznih bolesti i to najčešće virusnih, bakterijskih i gljivičnih oboljenja i spada u prirodne antibiotike.

Dobre efekte pokazao je za liječenje dišnih organa , paradentoze, opekotina, akni, ekcema, infekcija crijeva, zaštitu tkiva, jetre i jačanje imuniteta.

Primjenjuje se u kozmetici, zbog svoje velike snage regeneracije tkiva.

 

Polen 

Polen je med sa cvijetnim prahom. Upotrebljava se za liječenje čira na želudcu, teške upale jetre, bolesti prostate, arteroskleroze, slabokrvonsti, depresije i za popravljanje općeg stanja organizma.

 

Matična mliječ

Matična mliječ bogata je vitaminima A, B, C, aminokiselinama i bjelančevinama, pa je zbog toga veoma koristan prirodni lijk protiv umora, iscrpljenosti, slabosti, loše koncentracije i senilnosti, nesanice, nervoze, psihičkih oboljenja, srčanih problema, loše cirkulacije, prijevremenog starenja.

Kombinacija meda i matične mliječi organizmu vraća energiju i vitalnost.

Idealna kombinacija za pripremu organizma prije hladnih dana i sezone viroza! ! !

Svi naši pčelinji proizvodi stižu do Vas u prirodnom stanju prikupljeni; bogati hranjivim tvarima, u originalnom obliku, onako kako to pčele rade tisućama godina.

Forever Living Product  vlasnik je najveće kolonije pčela na svijetu i najveći proizvođač najkvalitetnijih pčelinjih proizvoda.
Sve ovo “naj”, zasnovano je na ekološki čistom terenu i najsuvremenijim postupcima za proizvodnju. Pčelinjaci se nalaze na visoravni Sonora u Arizoni s preko 1000 raznih vrsta biljaka.

Proizvodi naših pčela sakupljeni su u proizvodima:

Pčelinji proizvodi
pčelinji proizvodi-garancija za zdravlje

Forever Royal Jelly
Forever Bee Pollen
Forever Bee Propolis

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.